فقه و اخلاق اسلامی که رفت ...
علت عقب ماندگی ما چیست؟
این عقب ماندگی نسب به چه چیزی بیان می شود؟
آیا تفکر غرب پیشرفت کرده است و شیعیان و مسلمین عقب مانده اند؟
.................................................................................................................................
مشکلات جامعه ما از زمانی شروع شد که حضور فقه و اخلاق اسلامی در خانواده ها و بین مردم کم رنگ شد و یاد قیامت از خاطرها رفت به جای این دو دروسی همچون جامعه شناسی و روانشناسی و ارتباطات و اقتصاد آمد.
عقب ماندگی ما نسبت جهان و تفکر غرب نیست ما از کشورهای غربی و اروپایی عقب نیستیم بلکه این عقب ماندگی ما از آرمان ها و اهدافی است که خداوند به واسته رسولش برای ما مشخص کرده است و عقب ماندگی ما از جایگاه حقیق انسانیت و عبودیت است هم در بعد معنویات و هم مادیات و این نکته را بیان می کنیم که پیشرفتی که غرب از آن سخن می گوید به نظر ما عقب ماندگی و دور شدن از اهداف انسان است چون او پیشرفت را در دنیا طلبی می بیند ولی ما پیشرفت را در رسیدن به آخرت به وسیله ی بهروی از دنیا می دانیم ؛ او دنیا را هدف می داند ولی ما دنیا را وسیله می دانیم ، البته وسیله ای که باید زیبا و بهترین باشد.
ما هر چی عقب ماندگی در زمینه مادیات و معنویات داریم به دلیل دور شدن از فقه و اخلاق اسلامی است و اگر این دو را از ما نگرفته بودند الآن جهان در دست صاحبش حضرت بقیه الله اعظم روحی فداه بود و جایگاه واقعی شیعه مشخص شده بود و تمام باب های علم گشوده شده بود و ظلمت و شرک از دل ها بیرون رفته بود و جنگ ها خاتمه یافته بود و صلح و دوستی و عشق و محبت و ایمان و تقوا در دل ها نقش بسته بود و اگر این دورافتادگی نبود پیشرفت ها و تولیدات الآن سمت و سوی دیگری داشت و قطعا از جایگاه امروز بشر در دنیا بهتر بود چرا که این پیشرفت های فعلی برای کسب دنیا است ولی آن پیشرفت های مذکور برای کسب دنیا در کنار آخرت و قیامت و عبودیت و تقرب به درگاه حق تعالی است.
علت این دور افتادگی و تاخیر و عقب ماندگی ما از فقه و اخلاق اسلامی و اهدافی که خداوند برایمان ترسیم کرده است ، رسوخ تفکر مدرنیسم در جهان است ، و این تفکر است که بشر را به سوی شهوت رانی و دنیا طلبی و کسب ثروت و قدرت هدایت می کند.
با این تفکر است که ما قیامت و عبودیت که هدف اصلی از حیات دنیوی است را فراموش کرده ایم و در پی کسب دنیا شتابانیم که نتیجه ی آن هم می شود همین اکتشافات بی فایده و تولید علوم زاید که فقط بشر را برای رسیدن منافع دنیا هدایت می کنند و تنها هدفشان کسب رضابت بشر و مرفه کردن زنگی اوست که پایانی جز فرو رفتن او در مرداب دنیا ندارد و هیچ نگاهی به آخرت در آن نیست.
اهل بیت سلام الله علیهم مکرر نقل کرده اند که دنیا محل عبور انسان است و مقصد ما آخرت است و همچنین گفته اند که انسان باید در دنیا برای کسب روزی و رفاه حلال تلاش کند ولی نباید از آخرت غافل شود و دنیا را مزرعه ای برای آخرت معرفی کرده اند.
فقیه جامعه الشرایط و عالم و عاملی که در گوشه ای اخلاق می گفت
کسی که در تلاش بود تا فقه و اخلاق اسلامی را زنده نگهدارد و در جهت پویایی آن تلاش می کرد